PYYDÄ APUA

Jos kaipaat apua vaikkapa haastavan elämäntilanteen selvittämiseen, jätä meille viesti sivun alaosasta löytyvän lomakkeen avulla.

Raahe, Siikajoki ja Pyhäjoki  – Mukana perheiden arjessa

Vauva-aika 0-1 v.

Lapsi tuo mukanaan paljon uutta sekä erilaisia tunteita, asioita ja opittavaa! Ilo ja onni uudesta perheenjäsenestä tempaavat mukaansa tuoreet pienen lapsen vanhemmat. 

Vanhemmilla olisi syytä olla yhtenäiset käsitykset siitä, miten vauvan kanssa toimitaan erilaisissa tilanteissa. Kasvatusperiaatteet ja -tavoitteet sekä kodin säännöt ja normit olisi hyvä käydä läpi jo ennen vauvan syntymää. Asioista on hyvä keskustella yhdessä ja löytää erilaisten näkemysten välille kultainen keskitie. 

Lapsi kasvaa ja kehittyy valtavasti ensimmäisten kolmen vuoden aikana ja muovaa kiintymyssuhdettaan häntä hoitaviin aikuisiin. Kiintymyssuhteen turvallinen ja rakentava kehittyminen ovat tärkeitä lapsen myöhemmän elämän ja kehityksen kannalta. Vanhempien on tärkeä kasvatusperiaatteiden lisäksi miettiä ja suunnitella kotihoidon aikaa ja vastuita. 

Lapsen ensimmäisten ikävuosien aikana luodaan perusta perusturvallisuudelle, tunne-elämälle, sosiaalisille taidoille, itsehillinnälle, oikean ja väärän oppimisille sekä vastuullisuuteen kasvamiselle. Leikki-iässä luodaan mahdollisuudet oma-aloitteisuudelle, luovuudelle, aktiivisuudelle, keksimiselle ja uteliaisuudelle.

Vanhemmille riittää haastetta lapsen kehityksen tukijana ja jaksaminen voi olla koetuksella. Sen vuoksi olisi tärkeää, että vanhemmilla olisi myös sosiaalisia suhteita oman perheen ulkopuolella. Tukiverkot ovat ensiarvoisen tärkeitä, kun elämäntilanne muuttuu. Jos vanhempana tuntuu, että oma jaksaminen on koetuksella, pyydä herkästi ja rohkeasti apua. Avun pyytäminen ei ole heikkoutta, vaan viisautta, jolla voi kannatella koko perhettä.

Lähde: MLL
 

Mietittävää pikkulapsiperheen vanhemmalle

  • Mitkä asiat tuovat minulle iloa tässä elämänvaiheessa?
  • Miten saisimme järjestettyä vanhempina sekä omaa että yhteistä aikaa, joka tukee jaksamistamme?
     

Hyödyllisiä linkkejä: ​​​​​​

 

Paikallisia palveluja: 

Pyydä apua

Tarvitsetko apua omaan tilanteeseesi? Vai kaipaatko apua perheenjäsenen, ystävän tai muun läheisen tilanteeseen liittyen?

Lähetä viesti, me autamme. Verkostostamme löytyy useita kokeneita palveluneuvojia, jotka osaavat vastata kysymyksiisi ja kertoa, mitä kautta apua olisi parhaiten saatavilla. Olemme sinuun yhteydessä viiden arkipäivän kuluessa.

Huomioithan, että tämä lomake ei ole tarkoitettu akuutin hätätilanteen hoitoon.
Hätätilanteissa ota suoraan yhteyttä hätäkeskukseen tai poliisiin soittamalla numeroon 112.
Lapsiperheiden palveluohjaukseen voit ottaa yhteyttä, kun jokin asia perheen, lapsen tai nuoren tilanteessa huolettaa.

 

Voit pyytää tällä lomakkeella henkilökohtaista yhteydenottoa lapsi- ja perhepalveluiden ammattilaiselta. Kirjoita lomakkeelle yleiskuvaus asiastasi. Älä kirjoita arkaluonteisia tai yksityiskohtaisia henkilötietoja (kuten henkilötunnus). Nimi ja puhelinnumero tarvitaan, jotta voimme vastata yhteydenottoosi. Säilytämme antamiasi tietoja vain sen aikaa, mikä on tarpeen asian hoitamiseksi/palvelun toteuttamiseksi. Sosiaalihuollon asiakkuuteen liittyvät tarpeelliset tiedot kirjataan sosiaalihuollon asiakasrekisteriin

Vaaditaan
Vaaditaan
Vaaditaan
Vaaditaan