PYYDÄ APUA

Jos kaipaat apua vaikkapa haastavan elämäntilanteen selvittämiseen, jätä meille viesti sivun alaosasta löytyvän lomakkeen avulla.

Raahe, Siikajoki ja Pyhäjoki  – Mukana perheiden arjessa

Lapset puheeksi - toimintamalli

 

Lapsiperheen arjen sujuminen ja siinä tarvittava tuki ovat lähtökohta kaikissa lasten ja perheiden palveluissa Raahen seudulla. Lapsen hyvän kasvun ja kehityksen tukeminen tapahtuu kotona, päivähoidossa, koulussa ja vapaa-ajan parissa. 

Lapset puheeksi -keskustelun tavoitteena on tunnistaa lapsen hyvinvoinnin kannalta keskeiset tekijät ja pohtia sitä, kuinka niitä voidaan tarvittaessa tukea. Lapset puheeksi - keskustelut on otettu käyttöön peruspalveluissa, kuten esimerkiksi äitiysneuvolassa, lastenneuvolassa, päivähoidossa ja osassa kouluja. Näiden keskusteluiden tarkoituksena on tuottaa vanhemmille ja perheille tietoa lasta suojaavista tekijöistä ja tunnistaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa avun ja tuen tarpeita. Keskustelua tarjotaan jokaiselle perheelle, osallistuminen keskusteluun on perheille aina vapaaehtoista. Keskusteluiden rungot on muokattu eri palveluihin sopiviksi, esimerkiksi varhaiskasvatuksessa Lapset puheeksi – keskustelu on yhdistetty varhaiskasvatussuunnitelman kanssa yhdeksi Lp- vasuksi. 

Lisätietoa:

Pyydä apua

Tarvitsetko apua omaan tilanteeseesi? Vai kaipaatko apua perheenjäsenen, ystävän tai muun läheisen tilanteeseen liittyen?

Lähetä viesti, me autamme. Verkostostamme löytyy useita kokeneita palveluneuvojia, jotka osaavat vastata kysymyksiisi ja kertoa, mitä kautta apua olisi parhaiten saatavilla. Olemme sinuun yhteydessä viiden arkipäivän kuluessa.

Huomioithan, että tämä lomake ei ole tarkoitettu akuutin hätätilanteen hoitoon.
Hätätilanteissa ota suoraan yhteyttä hätäkeskukseen tai poliisiin soittamalla numeroon 112.
Lapsiperheiden palveluohjaukseen voit ottaa yhteyttä, kun jokin asia perheen, lapsen tai nuoren tilanteessa huolettaa.

 

Voit pyytää tällä lomakkeella henkilökohtaista yhteydenottoa lapsi- ja perhepalveluiden ammattilaiselta. Kirjoita lomakkeelle yleiskuvaus asiastasi. Älä kirjoita arkaluonteisia tai yksityiskohtaisia henkilötietoja (kuten henkilötunnus). Nimi ja puhelinnumero tarvitaan, jotta voimme vastata yhteydenottoosi. Säilytämme antamiasi tietoja vain sen aikaa, mikä on tarpeen asian hoitamiseksi/palvelun toteuttamiseksi. Sosiaalihuollon asiakkuuteen liittyvät tarpeelliset tiedot kirjataan sosiaalihuollon asiakasrekisteriin

Vaaditaan
Vaaditaan
Vaaditaan
Vaaditaan