PYYDÄ APUA

Jos kaipaat apua vaikkapa haastavan elämäntilanteen selvittämiseen, jätä meille viesti sivun alaosasta löytyvän lomakkeen avulla.

Raahe, Siikajoki ja Pyhäjoki  – Mukana perheiden arjessa

Lastenneuvola

 

Lastenneuvolassa seurataan 1kk- 5 vuotiaan lapsen terveyttä, kasvua ja kehitystä. Lastenneuvolassa vahvistetaan ja tuetaan perheen omia voimavaroja ja edistetään terveitä elintapoja. Käynneillä keskustellaan lapsen ja koko perheen hyvinvoinnista, vanhemmuudesta sekä parisuhteesta ja muista perhettä askarruttavista asioista.

Lapsen ja perheen tuentarvetta kartoitetaan yhdessä perheen kanssa keskustellen, erilaisten menetelmien ja kyselylomakkeiden avulla.

Lastenneuvola toimii yhteistyössä muun muassa varhaiskasvatuksen, perhetyön, puhe-, fysio- ja toimintaterapian, ravitsemusterapian, perheneuvolan sekä sosiaalityön kanssa. Lastenneuvolasta ohjataan perheitä käyttämään heille tarpeellisia palveluita.

Lastenneuvolassa annetaan https://thl.fi/fi/web/rokottaminen/eri-ryhmien-rokotukset/lasten-ja-nuorten-rokotusohjelma mukaiset rokotukset.

Lastenneuvolan terveystarkastukset

Määräaikaistarkastukset:

Lapsen ikä:

Terveydenhoitajan määräaikaistarkastukset

1kk, 2kk, 3kk, 4kk, 5kk, 6kk, 8-9kk, 12kk,

 1½v, 2v, 3v, 4v, 5v.

Neuvolalääkärin tarkastukset


1kk, 4kk, 8-9kk, 1½v, 4v.

 

Molemmat vanhemmat ovat tervetulleita neuvolaan!

Neuvolan yhteystiedot: RAS - Neuvolat

Pyydä apua

Tarvitsetko apua omaan tilanteeseesi? Vai kaipaatko apua perheenjäsenen, ystävän tai muun läheisen tilanteeseen liittyen?

Lähetä viesti, me autamme. Verkostostamme löytyy useita kokeneita palveluneuvojia, jotka osaavat vastata kysymyksiisi ja kertoa, mitä kautta apua olisi parhaiten saatavilla. Olemme sinuun yhteydessä viiden arkipäivän kuluessa.

Huomioithan, että tämä lomake ei ole tarkoitettu akuutin hätätilanteen hoitoon.
Hätätilanteissa ota suoraan yhteyttä hätäkeskukseen tai poliisiin soittamalla numeroon 112.
Lapsiperheiden palveluohjaukseen voit ottaa yhteyttä, kun jokin asia perheen, lapsen tai nuoren tilanteessa huolettaa.

 

Voit pyytää tällä lomakkeella henkilökohtaista yhteydenottoa lapsi- ja perhepalveluiden ammattilaiselta. Kirjoita lomakkeelle yleiskuvaus asiastasi. Älä kirjoita arkaluonteisia tai yksityiskohtaisia henkilötietoja (kuten henkilötunnus). Nimi ja puhelinnumero tarvitaan, jotta voimme vastata yhteydenottoosi. Säilytämme antamiasi tietoja vain sen aikaa, mikä on tarpeen asian hoitamiseksi/palvelun toteuttamiseksi. Sosiaalihuollon asiakkuuteen liittyvät tarpeelliset tiedot kirjataan sosiaalihuollon asiakasrekisteriin

Vaaditaan
Vaaditaan
Vaaditaan
Vaaditaan