PYYDÄ APUA

Jos kaipaat apua vaikkapa haastavan elämäntilanteen selvittämiseen, jätä meille viesti sivun alaosasta löytyvän lomakkeen avulla.

Raahe, Siikajoki ja Pyhäjoki  – Mukana perheiden arjessa

Kannustava kasvatus

 

Leikki- tai uhmaikäisen kanssa toimiminen ei ole aina ruusuilla tanssimista. Rajojen asettaminen vaatii vanhemmalta päättäväisyyttä ja johdonmukaisuutta. Rajat ja säännöt saavat lapsen usein suuttumaan, pettymään tai turhautumaan, kun hän kokee ettei hän saa haluamaansa tai hänen tekemisiään rajoitetaan. Meidän synnynnäinen temperamenttimme vaikuttaa siihen, miten voimakkaasti ilmaisemme suuttumuksemme ja pettymyksemme. Lapsi saa kyllä ilmaista tunteitaan ja temperamenttiaan, mutta ne eivät saisi vaikuttaa päätöksiin eikä vanhemman käyttäytymiseen. 

Mikäli lapsi on temperamentiltaan voimakastahtoinen, vanhempien olisi luultavasti helpompi antaa ristiriitatilanteissa periksi lapselle. Se olisi kuitenkin lapsen kannalta vahingollista, koska periksi antamalla lapsi oppisi, että vanhempi ei tarkoita mitä hän sanoo ja että lapsen sinnikkyyden voimakkuus riittää siihen, milloin hän saa tahtonsa läpi. Vanhemman tehtävään kuuluu rajojen asettaminen ja niiden myötä lapsen tunteiden kestäminen. Tämä voi aiheuttaa vanhemmassa epävarmuutta, riittämättömyyttä tai väsymistä, mutta pitkällä tähtäimellä katsottuna hän toimii lapsensa parhaaksi. 

 

Lisätietoja:

MLL Vanhempainnetti: Mitä tehdä, kun lapsi kokeilee rajoja

MLL Vanhempainnetti: Kuinka komentaa ja kieltää lasta hyvällä tavalla

Pyydä apua

Tarvitsetko apua omaan tilanteeseesi? Vai kaipaatko apua perheenjäsenen, ystävän tai muun läheisen tilanteeseen liittyen?

Lähetä viesti, me autamme. Verkostostamme löytyy useita kokeneita palveluneuvojia, jotka osaavat vastata kysymyksiisi ja kertoa, mitä kautta apua olisi parhaiten saatavilla. Olemme sinuun yhteydessä viiden arkipäivän kuluessa.

Huomioithan, että tämä lomake ei ole tarkoitettu akuutin hätätilanteen hoitoon.
Hätätilanteissa ota suoraan yhteyttä hätäkeskukseen tai poliisiin soittamalla numeroon 112.
Lapsiperheiden palveluohjaukseen voit ottaa yhteyttä, kun jokin asia perheen, lapsen tai nuoren tilanteessa huolettaa.

 

Voit pyytää tällä lomakkeella henkilökohtaista yhteydenottoa lapsi- ja perhepalveluiden ammattilaiselta. Kirjoita lomakkeelle yleiskuvaus asiastasi. Älä kirjoita arkaluonteisia tai yksityiskohtaisia henkilötietoja (kuten henkilötunnus). Nimi ja puhelinnumero tarvitaan, jotta voimme vastata yhteydenottoosi. Säilytämme antamiasi tietoja vain sen aikaa, mikä on tarpeen asian hoitamiseksi/palvelun toteuttamiseksi. Sosiaalihuollon asiakkuuteen liittyvät tarpeelliset tiedot kirjataan sosiaalihuollon asiakasrekisteriin

Vaaditaan
Vaaditaan
Vaaditaan
Vaaditaan