PYYDÄ APUA

Jos kaipaat apua vaikkapa haastavan elämäntilanteen selvittämiseen, jätä meille viesti sivun alaosasta löytyvän lomakkeen avulla.

Raahe, Siikajoki ja Pyhäjoki  – Mukana perheiden arjessa

Leikki-ikä 3-6 v.

 

Leikki-iässä lapset laajentavat jo kovasti omaa elämänpiiriään. Yhteiset leikit toisten lasten kanssa alkavat kiinnostaa, mutta toisaalta samalla haetaan rajoja, mitä saa ja mitä ei saa tehdä. Vanhemmat saattavat joutua haastavan tilanteen eteen, kun lapselle pitää alkaa asettamaan selkeitä rajoja.

Selkeä arkirytmi perheessä takaa leikki-ikäisen kasvun ja kehityksen. Ruokailu, lepo ja leikki rytmittävät leikki-ikäisen päivää. Rutiinit tuovat turvallisuutta lapselle. Yhtäkkiset muutokset rutiineissa voivat horjuuttaa lapsen turvallisuuden tunnetta ja näyttäytyä kiukutteluna tai hätääntymisenä. 

Lapsi harjoittelee tärkeitä tunne- ja vuorovaikutustaitoja läheisissä suhteissaan. Vanhemman on tärkeä harjoittaa myös omia tunnetaitojaan, jotta hän osaa tukea ja kehittää lapsen tunnetaitoja oikeaan suuntaan. Vanhempi on kuin peili, jonka kautta lapsi harjoittelee tunteiden ilmaisua, osoittamista ja käsittelyä. 


Tietoa lapsiperheen arjen tueksi:


Paikallisia palveluja leikki-ikäisille ja vanhemmille:

Pyydä apua

Tarvitsetko apua omaan tilanteeseesi? Vai kaipaatko apua perheenjäsenen, ystävän tai muun läheisen tilanteeseen liittyen?

Lähetä viesti, me autamme. Verkostostamme löytyy useita kokeneita palveluneuvojia, jotka osaavat vastata kysymyksiisi ja kertoa, mitä kautta apua olisi parhaiten saatavilla. Olemme sinuun yhteydessä viiden arkipäivän kuluessa.

Huomioithan, että tämä lomake ei ole tarkoitettu akuutin hätätilanteen hoitoon.
Hätätilanteissa ota suoraan yhteyttä hätäkeskukseen tai poliisiin soittamalla numeroon 112.
Lapsiperheiden palveluohjaukseen voit ottaa yhteyttä, kun jokin asia perheen, lapsen tai nuoren tilanteessa huolettaa.

 

Voit pyytää tällä lomakkeella henkilökohtaista yhteydenottoa lapsi- ja perhepalveluiden ammattilaiselta. Kirjoita lomakkeelle yleiskuvaus asiastasi. Älä kirjoita arkaluonteisia tai yksityiskohtaisia henkilötietoja (kuten henkilötunnus). Nimi ja puhelinnumero tarvitaan, jotta voimme vastata yhteydenottoosi. Säilytämme antamiasi tietoja vain sen aikaa, mikä on tarpeen asian hoitamiseksi/palvelun toteuttamiseksi. Sosiaalihuollon asiakkuuteen liittyvät tarpeelliset tiedot kirjataan sosiaalihuollon asiakasrekisteriin

Vaaditaan
Vaaditaan
Vaaditaan
Vaaditaan